איך קונים נעליים באינטרנט?
פעם היינו הולכים לחנות נעליים ולאחר שבחרנו את הדגם הרצוי (מול המבחר המצומצם) היינו הולכים עם הנעל הלוך וחזור מתוך מטרה להיות בטוחים שהנעל אכן נוחה – לא גדולה ולא קטנה. מדוע אמרנו שפעם? כיוון שכיום כ"כ התרגלנו לרכוש ברשת, כך שגם נעליים כבר לא מפחיד לרכוש באופן מקוון, במיוחד לאור הידיעה שניתן להחזיר, לחסוך יותר מ 50% וליהנות מהיצע מטורף שמאפשר לערוך השוואה ביתר קלות.
כלי עזר – טבלת מידות
לחכות כמה ימים ולבסוף לגלות שהמידה אינה נכונה ועתה צריך לבצע החזרה אינה סיטואציה נעימה, ועל כן מוטב מראש לעשות שיעורי בית: לוודא התאמה מלאה ולזכור שמידות הנעליים משתנות בין מדינה למדינה. אז כיצד רוכשים? זוכרים שמידת כף הרגל קבועה, כך מתייחסים אליה כאל עוגן. למה הכוונה? מסמנים את מתאר קו הרגל על נייר ובאמצעות סרגל מודדים את אורך כף הרגל (מהאצבע הכי ארוכה). בנקודה זו בוחנים באלו מידות משתמש האתר ומסתייעים בטבלת המרה. טבלת המרה הגיוני שתמצאו באתר עצמו, אך אם לא, חיפוש מהיר ברשת יעלה את התוצאה הרצויה, כאשר רגע לפני שתתחילו, מוטב לדעת שבארץ משתמשים במידות אירופאיות. למה עוד ראוי לשים לב? שבוחנים בהתאם לטבלה הנכונה, וזאת כי יש טבלאות לנעלי נשים ויש טבלאות לנעלי גברים.
ללכת על בטוח
רכישת נעלי נשים כבר מעט יותר מסובכת, וזאת כי נעלי נשים כוללות משתנים שלא פעם דורשים מדידה, אם על מנת לחוש כיצד מרגישים עם העקב הדק, הפלטפורמה, הפתח שמאחור וכדומה. מכאן שיש להתמקד בסוג הנעל שמכירים ולא להחליט שבאמצעות רכישה מקוונת מנסים לראשונה ללכת על עקב גבוה מהרגיל. עוד נציין שבכול הנוגע לנעלי יציאה, כגון נעלי שפיץ, מוטב לרכוש חצי מידה יותר.
אם ניתן מודדים
יש מותגים שמראש ידוע שהמידות שלהם שונות, ועל כן אם ניתן להשיג נעל של המותג עבור מדידה (אם בחנות ואם אצל חבר/ה), הרי שזוכים לסגור בקלות את הפינה. עוד נציין שיש מגוון טבלאות של מידות ממוקדות, כגון "טבלת מידות נעלי אדידס", "טבלת מידות נעלי קונברס" ועוד.
לא על האורך לבדו
נכון שרוב האנשים רוכשים נעלים בהתאם לאורך כף הרגל, אך יש אנשים שבין היתר צרכים לרכוש גם בהתאם לרוחב. כאשר זה המקרה, טוב לדעת שרוחב הנעל מסומנת באמצעות אותיות, סימון שעשוי להשתנות בין מדינה למדינה. באופן כללי האות A מייצגת נעל צרה, האות A2 מייצגת נעל יותר צרה, האות M מייצגת רוחב סטנדרטי, האות Eמציינת מידה רחבה וכדומה. על מנת לוודא זאת נשוב ונפנה לטבלה ייעודית.
קונים לקטנטנים
ידוע שמוצרים לילדים עולים יותר ממוצרים לגדולים, כך ששווה לחסוך ולרכוש עבורם נעליים ברשת. פה נציין שילדים קטנים צומחים מהר ועל כן עדיף לרכוש עבורם חצי מידה יותר גדולה. עוד נציין שדווקא בעולם הילדים אין זה מלחיץ לרכוש מידה יותר גדולה, וזאת כי מקסימום הנעל תהיה טובה בעונה הבאה, תהיה טובה עבור האח וכדומה.
מסתתרת וחשובה
לבסוף נדון אודות הסוליה. היא אומנם נסתרת למטה, אך מאוד חשובה, ועל כן רצוי להבין מה מחפשים: האם נעלי הליכה או נעלי ריצה, כאשר ראוי לקחת בחשבון שיש משמעות לצפיפות החומר ולרמת הגמישות. כך למשל אם מתכוונים לצאת לטרקים, מומלץ לבחור בסוליה פחות גמישה, כאשר בין היתר ניתן למצוא נעליים שמכילות סוליות אורטופדיות – נקודה למחשבה. כיצד מבררים אודות איכות הסוליה? פשוט קוראים היטב את הפירוט של מאפייני הנעל. מרגישים עתה יותר בטוחים לרכוש נעלים ברשת? לכו על זה!