איך מקדמים אתרים רפואיים
כמו לא מעט אנשי מקצוע, גם רופאים, מטפלים ובאופן כללי, אנשים שמפעילים אתרי אינטרנט שקשורים כך או אחרת לעולם הרפואה, מבקשים למצוא דרכים כיצד לקדם את האתר שברשותם. הם עושים זאת, מן הסתם, על ידי גישות ושיטות של קידום אתרים, בדיוק כמו עסקים ובעלי מקצוע אחרים. אך להבדיל מהם, עליהם להתחשב בכך שגוגל מתייחס לאתרים שלהם אחרת.
עד לא מזמן, גוגל התייחסה לאתרים שקשורים לעולם הרפואה בצורה דומה לאופן בו היא התייחסה לאתרים אחרים, רגילים. אך בשנת 2018 היא שינתה את האלגוריתמים שלה, וכיום, היא מתייחסת לפרמטרים אחרים כשהיא מגלה אתר שעוסק בתחום הרפואה. היא סורקת את האתרים בצורה אחרים ומחזירה תשובות לגולשים שמחפשים ביטויים ושאילתות, על פי מאפיינים מסוימים.
לפני שנסביר מה הם אותם פרמטרים, חשוב להבין מדוע היא עושה זאת. ההחלטה של גוגל נובעת מעצם זה שמדובר באתרים בעלי משמעות רפואית, בריאותית, אתרים שיש להם הרבה יותר ערך מאשר כסף, שיווק ופרסום. מדובר על אתרים שמתיימרים להעניק לגולשים תשובות בדברים בעלי משמעות רחבה. לכן, היא רוצה לספק להם אופציה הרבה יותר איכותית, הרבה יותר טובה למציאת פתרונות שונים.
חשוב גם לציין, שזה נכון לגבי כל אתר שעוסק בתחום של רפואה ובריאות, בין אם מדובר ברפואה אסתטית ובין אם מדובר בטיפולי שיניים, סרטן, או באתרים שעוסקים בתרופות כאלה ואחרות. זה לא משנה במה האתר עוסק, כל עוד הוא רפואי.
דוגמאות לפרמטרים שגוגל מתייחסת אליהם
התאמה – בהרבה מקרים גוגל בוחנת את ההתאמה של האתר לנושא המדובר. בהיבט הרפואי היא מתייחסת לכך בהיבטים הרבה יותר משמעותיים, כולל לגבי מילות מפתח. לכן זה חשוב שאנחנו נדע גם לעשות מחקר מילים וכיצד להתייחס לכל ביטוי וביטוי. כידוע יש הרבה מקרים בהם ביטויים מסוימים יכולים להתאים למגוון נושאים, אף על פי שרוב האנשים מכירים אותם על פי נושא ספציפי.
קישורים – להבדיל מאתרים בנושאים אחרים, הרי שבמקרים של אתרים רפואיים, גוגל מחפשת אך ורק קישורים מאתרים איכותיים (קבלו כאלה דרך מלך הקישורים), אתרים אמיתיים, מבוססי עובדות ומידע אמיתי.
זה מלמד אותנו שגם התוכן באתר חייב להיות אמיתי, הוא לא יכול להיות תוכן סתמי או תוכן שאיננו מבוסס נתונים ועובדות אמיתיות. אלא זה חייב להיות תוכן שיש לו משמעות וערך לגולש.
מבחינת מקדמי אתרים, הרי שיש כאן אתגר לא קטן, אך אפשר להתמודד איתו. בין אם זה באמצעות מחקר מילים איכותי ומקיף ובין אם זה בעזרת יצירת תוכן אמיתי, רלוונטי באתר עצמו וכן באתרים אחרים. למשל, אפשר לענות על שאלות בפורומים שונים, אפשר לייצר פרופילים באתרים וברשתות חברתיות, יש לייצר רפרנסים למאמרים, ציטוטים מאתרים ומחקרים אקדמאיים ועוד. כך גוגל יזהה שמדובר באתר איכותי, משמעותי, אתר בעל ערך לגולש.
> הכירו 3 מערכות מעצבנות יותר מ-Wix בלינק https://www.howtowix.com/post/wixalternatives